Uitvaartbranche groeit explosief

Geplaatst op

De uitvaartbranche is de afgelopen tien jaar sterk gegroeid. In deze tijd is het aantal uitvaartbedrijven gestegen van 1.110 naar 1.990, een stijging van bijna 80 procent. Het overgrote deel van de branche verzorgt de uitvaarten, maar liefst 90 procent. de minderheid, 10 procent, betreft crematoriums en mortuariums. Doordat bedrijven in de branche vooral lokaal opereren, zijn ze vaak ook kleiner: 75 procent van de uitvaartbedrijven heeft maar één werknemer in dienst.

De branche had in 2015 al een omzet van 1,15 miljard euro. Een groeipercentage van 10 procent als je het vergelijkt met de omzet in 2010: 1,04 miljard euro. De groei wordt grotendeels veroorzaakt door de steeds verder toenemende vergrijzing. Het aantal sterfgevallen wordt jaarlijks verwacht te stijgen met 1,2 procent.